
Bu yazımızda neler var ?
ÇATI İZOLASYON USTASI
Çatı izolasyon ustası denildiğinde akla tabi ki; ısı yalıtımı ve su yalıtımı da gelmelidir. Çünkü çatı mantolama işleminde kullanılması gereken yalıtım malzemeleri aynı zamanda kar ve yağmur sularını da çatıdan sızdırarak yaşam alanlarına akmasını sağlar. Çatı izolasyonu yapmak, çatı kaynaklı ısı kayıplarını da önler. Binalarda ki ısı kayıplarının çoğu çatılardan kaynaklıdır. Söz konusu olan ısı kayıpları çatının modeli ve özelliklerine göre farklılık gösterir. İşte bu yüzden tam anlamıyla ısı kaybını önlemek için mutlaka çatı izolasyonu yapılması gerekir.

Herhangi bir yapıyı inşa ederken, bu yapının temeliyle beraber çatısının çok büyük öneme sahip olduğunu da ayrıyeten söyleyebiliriz. Bunun nedeniyse; çatının ve temelin her zaman suya, ısıya ve soğuğa karşı savunmasız olmalarıdır. Tabi ki, uzman kişiler tarafından yapıldığı takdirde dezavantajlar, yapı açısından büyük bir avantaja dönüşür. Bizde sizlere bu yazımızda çatı izolasyonu hakkında genel bilgiler vermeye çalışacağız.
Çatı İzolasyonu Nedir?
Çatı izolasyonu, çatı altında kalmış yaşamsal alanların tavanlarında ısı kaybını önleyebilmek adına çatı alanı adı verilen yerin yalıtımının sağlanmasıdır. Çatı izolasyon yöntemleri; tavan arasında kullanılan yalıtım çeşitleriyle beraber çatı altında bir yaşam alanının olup olmadığına dair doğru orantılı olarak değişim gösterir.

Çatı izolasyon ustası İçin Gereken Malzeme:
Çatılar kullanılmıyorsa yani soğuk çatıysa kesinlikle çatı izolasyonu tavana yerleştirilmesi gerekir. Çatı izolasyonu en basit olarak şu şekilde yapılır: eğer ki izolasyon tabakasının kalınlığı önem arz etmiyorsa kirişler arasında elyaf izolasyon(kaya yünü, cam elyafı, koyun yünü vb.) kullanılması gerekir. Rulo şeklini almış dikey olan ikinci bir tabaka yardımıyla 250-300mm izolasyona gerek vardır. Bina yönetmelikleri standardında çatı izolasyonu (0.16W/m2K) bu ölçülerle beraber başarılı bir şekilde gerçekleşir. Şişmiş elyaf izolasyonu ve selüloz elyaf izolasyon çeşitleri de benzer yalıtım düzeyine sahip malzemelerden oluşur.
Bu yalıtım malzemeleri çatı izolasyonu bakımından her iki çeşidi de boru yardımıyla üflenerek uygulanmaktadır. Su tankından tutunda tavan girişine ya da ihtiyacınız olan diğer herhangi bir cihaza da geçiş yolu monte edilerek yapılır. İzolasyon yapılmadan önce mutlaka tankla birlikte boru hattı döşenmesi gerekir.
Çatı izolasyon ustası tarafından İzolasyon Nasıl Yapılır?
Çatı izolasyonu yapılırken; kesinlikle malzemeyi delmeden bütün yüzeyini kapatacak tarzda yapmak gerekir. Özellikle; çatıda mevcut olan havalandırma, baca çıkışları gibi yüzeylerinin çıkıntılı veya eğri kıvrımlı bölgelerin doğru kaplanması çatı izolasyonu bakımından önem arz eder.
Çatı İzolasyonunun Faydaları:
Çatının yapımı sırasında, olmazsa olmazları arasında yer alan su yalıtımı, sağlıklı bir şekilde yapılmadığı takdirde çatıda çok ciddi su sızıntılarına neden olduğu gözlenir. Çatı izolasyonu mutlaka yapılmalıdır çünkü kiremit kaplanması gereken bir çatıda, kiremit altına yapılmış membran ile birlikte su yalıtımı, sağlıklı imalat olmazsa eğer hemen ilk yağmur yağışında su problemlerinin ortaya çıkmasına sebep olacaktır. Geri dönüşü zorlaşan, kapanan bir imalat inşaat sektöründe de daha çok masrafa ve zarara yol açan bir imalat çeşididir. Çatı izolasyonu yapılabilmesi için kullanılan yalıtım malzemelerinin en önemli özelliği; su geçirmez ve mevsim şartlarından onlarca yıl etkilenmeyecek bir özelliğe sahip olmasıdır. Çatı izolasyonu için, piyasada farklı kalitelerde, özelliklerde bulunan bu malzemeler bina ömrünü uzatıp kaliteli seçilmesini sağlar.

Çatı İzolasyonu Yaparken Dikkat edilmesi Gereken Önemli Noktalar:
Siz de düz bir çatıya sahipseniz eğer çatı izolasyonu, mevcut çatınızın üzerine çatı izolasyonu haricinde uygulanır. Ayrıca su geçirmez bir çatı kaplamasıyla kaplanır. Ayrıca düz bir çatı da yalıtılmış kuru astar tahtasıyla dahili olarak izole edilir. Yeni yalıtım tabakasının altında buhar bariyeri de uygulanmasını Arı çatı olarak önerdiğimizi söyleyebiliriz. Ayrıca beton döşemesi yaparak yeni düz çatıda yalıtım levhalarıyla ya da levhalar çatı altında, beton üstüne döşenmesi gerekir. Arı çatı kapsamında çatı izolasyonu konusunda sizlere en iyi hizmeti vereceğimizden kesinlikle kuşkunuz olmasın.
Arı Çatı Dekorasyon hakkında daha fazla bilgi alabilmek için https://www.facebook.com/aricatidekorasyon/ adresini kullanarak Facebook sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Sayfamız Çatı İzolasyon ustası konusunda sizlere yardımcı olabildi mi?
Çatı Ustası – Çatı Tamiri– Çatı Örtüsü– Single Çatı yapımı – Sandviç Panel Ustası – Çatı Aktarma Ustası– Sıfırdan Çatı Yapımı – Çatı Oluk Ustası– Eternit Çatı Ustası–Onduline Çatı Ustası–Ahşap Çatı yapımı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.